Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

ÉLET-KAPU FÓRUM

 

 

Kép

 

 

Következő tréningjeink programjaink :
 
 

 

Csajbók Márta kézzel festett selyemkendő kiállítása a Romkertben folyamatosan megtekinthető!   

 

- 2012. június 11. 18 óra "A nő szakrális otthona"

 

Előadó: Bakó Kati
Helye: Romkert (ingyenes)
   

 

- 2012. június 14. 16-17 óráig Selyemfestés kreatív hölgyeknek
Kipróbálhatod a selyemfestés alapfogásait.
Vezeti: Csajbók Márta
Helye: Romkert, díja: 1000 Ft
 

 

 

 

Jelenleg selyemfestéssel és mandala készítéssel foglakozok, melyeket személyiségfejlesztő, és terápiás módszerként is alkalmazok kiscsoportos foglalkozások keretén belül.

2012. februárjától a Hobby Művészellátó Művésznagykövete vagyok. Tanfolyamaimról lentebb, és a további oldalakon találsz információt.

Nézd meg folyamatosan bővülő saját honlapomat, ahova mindig kerül fel valami újdonság!

A régi képek rendszerezése folyik éppen, ezért még sok szép színes képre számíthatsz a közeljövőben.

 www.csajbokmarta.com

 

Meghívásra vállalok kiscsoportos Mandala festő esteket és Mandala elemző kurzusokat.

Szívesen megyek életmód táborokba előadást tartani, vagy kreatív műhelyt vezetni!

Fő tevékenységi köröm: saját kézműves webáruházam működtetése, ahol más, magyar kézművesek termékeit is forgalmazom. Látogass el az oldalunkra! Ha Te is kézműves vagy, jelentkezz bátran az info@enkisboltom.hu email címen, hátha szerencsénk lesz egymással!

www.enkisboltom.hu

 

enkisboltom.hu - kézműves termékek, ajándékok 

 

A SELYEMFESTÉS ALAPJAI 

Megtanulhatod a selyemfestés alapjait egy néhány órás alapképzés keretein belül. Ezen a napon elkészítünk egy ablakképet, amit aztán haza is vihetsz. Bemutatom az eszközöket, és a mindenki által elsajátítható legegyszerűbb technikát.

Jelentkezz minél hamarabb, mert csak 12 fő jöhet! 

Időpont és helyszín: 2012. április 14. szombat 9-13-ig.

Debrecen, Domb u. 1. Júlia Mozgás stúdió

Ára: 4800 ft, előleg: 2000 Ft

Az ár tartalmazza a teljes anyagköltséget, oktatási díjat és a terembérlést.

Jelentkezni lehet: 30/973-40-55 telefonszámon április 10-ig.

 

2012. tavaszi-nyári művészoktatások: aranyozás és repesztett felületek készítése.

Időpontok hamarosan!

 

MANDALAKÉSZÍTŐ ÉS ELEMZŐ KURZUS

 


 Ezen a délutánon megismerkedhetsz a mandalák világával, fajtáival, történetével és egy újfajta szemléletmóddal, amin keresztül feltárul előtted, hogy mi minden mandala a környezetedben! Alapokat kapsz a színek világából, felhasználható eszközökről. Elkészíted saját mandaládat, majd egy elemzés készül róla. Ezután beszélgetünk az alapvető motívumokról, amik a mandalákban előfordulnak. Lélektani és egészségügyi hatásáról.  

Ezen ismeretek segítségével később kielemezheted saját és mások (pl. gyermekeid) alkotásait.

 Szó lesz arról, hogy miért jobb a sajátkezű mandala készítése, mint a vett. Megtudhatod, hogy hogyan kell felkészülni a mandalakészítésre és miért nem kell rajztudás hozzá. Tudásod sok új ismerettel bővül!

 A foglalkozás kiscsoportos: 5-10 fő

Ára: 5500 Ft (ami az eszközöket is tartalmazza)

(Jelenleg nincs kitűzve időpont, de ha néhány barátoddal megbeszéled, hogy szeretnétek egyszerre jönni, megaláljuk a legmegfellőbb időpontot!)

 

       MANDALAFESTŐ EST

Ezen az estén kipróbálhatod, hogy mire vagy képes egyedül! Nem kell rajztudás, mert a mandalafestés a belsőnkből ered, mondhatnám azt is, hogy ősi képesség. A kész alkotás tükrözi jelen életedet, egészségi állapotodat, vágyaidat, és még sok mindent.

Ez az alkalom csak 2 órát vesz igénybe. Rövid relaxációs ráhangolódás után, mindenki elkészíti saját mandaláját, melyről a végén rövid elemzést kap. A mandalát mindenki hazaviheti. A legeszerűbb eszközökkel dolgozunk.

Ára: 2000 ft/alkalom. Az ár tartalmazza az eszközöket is.

 

 


Kép

A mandaláról:
A "mandala" szanszkrit szó, jelentése középpont, kerület. Manapság igen ismertté és kedveltté vált a mandala készítés. Nem ok nélkül! Ha magunknak készítjük, tükrözi a személyiségünket, de a legismeretlenebb oldalunkról! Kiolvashatjuk belőle az alkotó pillanatnyi testi és lelki állapotát. A tudattalan szimbólumai, a személyes fejlődés jelképei kerülnek felszínre. Eredete nagyon ősi. Mindig minden időben voltak gyógyító, varázsló, csillagjós vagy szent körök. A gótikus rózsaablakok is mandalák! A gyerekek is először köröket rajzolnak. Mandala készítés közben oldódik a belső feszültségünk, letisztulnak a gondolataink. A modern pszichoterápiában is alkalmazzák Jung kutatásai alapján.

 

 

 

Kép

 

 

Csajbók Márta

 speciális tanácsadó, mandalakészítő
Tel: 06-30/ 973-40-55

Kreativitásunk megélése a spiritualitás tükrében

 

Milyen a kreatív ember? 

ALKOTÓ! Amikor azt mondjuk, hogy Isten saját képmására teremtette az embert, akkor valójában ezt kell értenünk alatta: Olyan lényt teremtett, akinek ötletei vannak és képes ezeket megvalósítani.

Hogyan jelentkezik a kreativitás?

Valami kitörni vágyó, belső ösztönzést érzünk magunkban. Keresünk, mi is ez az érzés? Ez nem csak a művészek kiváltsága. Az élet bármely területén jelentkezhet a kreativitás. Egy különleges számítógépes program megalkotása, egy új étel elkészítése, vagy egy szép virágcsokor összeállítása. Sorolhatnánk a végtelenségig.

Sokszor úgy érezzük, hogy megrekedtünk.

Néha elveszettnek, céltalannak érezzük magunkat. Azoknál is elő fordul, akik azelőtt „sziporkáztak”. Ez természetes folyamat. Mindig egy új, nagyobb horderejű változás előtt kerülünk ebbe az állapotba. Tehát vegyük pozitív jelnek! Arra nincs recept, hogy ez az állapot meddig tart. Teljesen egyéni, de vannak módszerek, amivel ezeket a nehéz időszakokat megkönnyíthetjük, felgyorsíthatjuk.

Nagyon fontos az önismeret!

Ilyen helyzetekben el kell gondolkodni, hogy mi a gátló tényezőnk, vagy ki az a személy? Ne lepődjünk meg azon sem, ha rájövünk, hogy mi magunk vagyunk azok! Fel kell térképezni adottságainkat, hiedelmeinket, gyerekkori elfojtásainkat. Ha ezekkel nem vagyunk tisztában, akkor hamar feladjuk álmainkat. Figyelemmel és tudatosan kell élni! Figyelni a körülöttünk lévő világot, a szinkronicitást. Feldolgozni, majd elhagyni a múltat, a jövőn nem aggódni, a mában cselekedni! A jövőt kis lépésekkel építeni! Engedjük meg magunknak, hogy kezdők legyünk! Ha ezt megengedjük magunknak, rájövünk, hogy nem minden sikerül előszörre. Nem baj! Figyelmünket fordítsuk azokra a dolgokra, eseményekre, amiktől mérgesek leszünk. Ezek fontosak, mert gátjaink itt vannak eltemetve!

Hogyan függ össze a kreativitás és a spiritualitás?

Amikor megengedjük magunknak, hogy alkossunk, akkor elmerülünk ebben a tevékenységben. „Ihletett” állapotba kerülünk! Ez mindig egy spirituális csatorna.

Fejleszthető ez a csatorna?

IGEN! De ehhez szeretni kell magunkat! Csináljuk azt amit szeretünk!  Pihenjünk kreatívan! Nézegessünk gondolatébresztő alkotásokat! Nem szégyen a jobbaktól tanulni! Lényeg, hogy érezzük az örömöt! Az ismétlődő cselekvések kikapcsolják az agyat, és így könnyebben előbukkan kreatív énünk. (Gondoljunk arra, hogy zuhanyzás közben jönnek a legjobb gondolataink!) Keressük a hasonló érdeklődésűek társaságát. Alkotásainkat mindig olyannak mutassuk meg, aki szintén képes alkotni, mert ő értékelni fogja cselekvésünket, és ez már azonnal egy pozitív visszajelzés! Ez lendületet ad!

 

 

Keressük a gyermeki énünket!

Gondoljunk arra, hogyan ösztönözzük a gyerekeket, ha alkotni akarnak!?  Csupa dicséretet kapnak! Egészen biztos, hogy meglepjük őket mindenféle új és újabb eszközökkel, szép papírokkal, tollakkal stb… Miért ne tehetnénk ezt meg magunkkal is? Talán azért, mert azonnal kritizálni kezdjük magunkat? Az „elvesztegetett” időt sajnáljuk, amíg esetleg pénzt kereshettünk volna a családunk számára? Innentől már nem a saját elvárásainknak akarunk megfelelni, hanem a környezetünknek. Ez egy abszolút gátló tényező! Energiavesztés! Ez magával hozza a bűntudatot. Esetleg megijedünk a tehetségünktől. Ha felbukkan a gátló tényező, fel kell ismernünk és tudatosan kell fellépnünk vele szemben! Figyeljük az energiák áramlását! Érzékeljük meg, hogy mi a jó nekünk! Legyünk lazák! Legyünk ismét gyerekek, míg alkotunk!

Ha egyszer igazán elindultunk, nincs visszaút!

Ez sokszor fájdalmas, mert biztosnak hitt emberi kapcsolatainkról kiderülhetnek, hogy valójában ezek voltak a gátló tényezőink! Rövid idő alatt kiderül az is, hogy gyermekként bűntudatot ébresztettek-e bennünk, mert alkotásra szántuk az időt más „hasznos” tevékenység helyett, esetleg feleslegesnek, értéktelennek tartották gyermeki „alkotásainkat”. Ezt fel kell ismerni, fel kell dolgozni, és akkor tovább tudunk lépni! Ez egy nehéz próbatétel, de azt mondom: Ne add fel itt! Gyerünk! Csináld! Olyan ajándékot kapsz cserébe, amire mindig is vágytál! Ráadásul magadtól kapod, ami igazán nagy érték és örökre a tiéd marad! Ekkor csatlakozunk egy másik dimenzióhoz és csak jönnek és jönnek az ötletek! Ez az IHLETETTSÉG állapota! Egy különleges, öngerjesztő folyamat! Ha hiszünk a sikerben, a „mindenség” támogat!

Kik az árnyművészek?

Lehet, hogy most magadra fogsz ismerni! Ezek a személyek a művészetek és művészek mellett tevékenykedők. Akik nem merik meglépni azt a bizonyos lépést, szembenézni magukkal! Ők olyan munkát végeznek, amivel a közelben lehetnek, de nem merik magukat megmutatni, bár lehet, hogy a szekrényük tele van a több éve felgyűlt alkotásaikkal. Lehet, hogy tiszteletre méltó műgyűjtők, galéria tulajdonosok, vagy könyvkiadók. Vedd komolyan magad, és törj ki saját börtönödből! Nem csak az lehet a cél, hogy világhírű legyél! A cél a cselekvés, amit örömmel teszel és bátran felvállalsz! Igen, ez vagyok én! Az alkotás játék! Játssz! Ha egyszer ráéreztél, menni fog! Ahogy elengeded magad, csatlakozol az univerzum energiáihoz és úgy érzed, beindul az életed! Újabbnál újabb energiák ébrednek benned, és könnyedén rendezed az életed! Egyszer csak észreveszed, hogy közben rendbe tetted a régi dobozaidat, kidobtad a felesleges tárgyidat, amik ismét szabadsággal ajándékoznak meg! Ez egy szuper érzés! Ne hagyd, hogy bárki elvonja a figyelmedet! TE CSAK ÉLJ!

Cs.M.

 

 

 

Ezüstözött ékszerMatyó mintás kistáska. Barna színű, horgolt női sapka, virág és kő díszítéssel. Horgolt szív alakú kis terítő, lila virágokkal és gyöngyökkel.

Puha mamusz kisbabáknak. Szürke. Sárgászöld virágmintás, nagy, nemez tárca.Gyapjúból készült gida. Horgolt angyalkák. Mogyoró színű, 6 db-os szett.

Erdélyi fafaragás. Lófejet ábrázoló falikép.Noteszcsomag. 1 db egyedi grafikával készült notesz, és 1 db papírtoll. "Nagybajusz"Kalocsai mintás párnahuzat. Nárciszok. Kézzel festett selyemkendő.

"Kinek nevezzelek?" Világvallások egy helyen. "Lovagkor - Itt te vagy a király!" középkori stratégiai, gazdasági, kommunikációs társasjátékÁlomkóc. Álomba ringató dalok és versek.

 

 

 

Öngyógyítás meditáció a linkre kattintva meghallgatható

 
 

 

ProfilképElérhetőség

Nánási Andrea
06-30-639-69-67
nanasiandrea7@gmail.com
Magyar Mónika
06/30-33-55-775
magyar.monika1@gmail.com

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Április / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 225752
Hónap: 2135
Nap: 71