Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ!! MYO-INOSITOL (Inozitol + Folsav) por PCO-ra, inzulin rezisztenciára

MYO-INOSITOL

Inozitol + Folsav) por

Az inzulin rezisztenciás (így PCOS is) betegeknek tudunk segíteni a következő új étrend-kiegészítővel: MYO-INOSITOL (Inozitol + Folsav) por

unnamed.jpg

Nézzük először a hatásmechanizmust, utána pedig majd magát a terméket!

Mit csinál az inozitol?

Az inozitol megfelelően magas szintje az emberi szervezetben bizonyítottan csökkenti az inzulin rezisztenciát vagyis konkrétan visszaadja a célsejtek inzulin receptorainak az érzékenységét (Insulin Receptor Sensitizer = IRS).


Mivel a betegség alapja az, hogy a célsejtek a rengeteg kiválasztott inzulint már nem tudják felvenni, a receptoraik rezisztenssé, azaz ellenállóvá váltak az inzulinnal szemben, ezért a gyógyszermentes megoldás abban rejlik, hogy 1.: kevesebb szénhidrátot kellene fogyasztani 2.: vissza kellene adnunk a célsejtek inzulin receptorainak az érzékenységét. 


Mik a jótékony hatásai, mire számíthatunk?


Az inozitol fogyasztásának direkt és indirekt pozitív hatásai inzulin rezisztenciás nők esetében: 

  • az inzulin receptorok visszanyerik az érzékenységüket = több inzulint vesznek fel a célsejtek = alacsonyabb lesz a vér inzulin szintje

ENNEK KÖSZÖNHETŐEN:

  • csökken a tesztoszteron szint (csökkennek a hyperandrogén tünetek is, mint a hirsutizmus)
  • alacsonyabb lesz az LH szint (normalizálódik)
  • be tud indulni a fogyás
  • ovuláció helyreállhat!!!!
  • (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagy dózisú alkalmazásánál megfigyelhető pozitív neurológiai hatása is, konkrétan pánik elleni hatással rendelkezik. A B vitaminoknál és azok metabolitjainál ez egy ismert jelenség.)


A terméknek 2 természetes komponense van:


1.      myo-inozitol (röviden csak inozitolnak hívjuk): régebben a B-vitaminok csoportjába sorolták (B9), de klasszikus értelemben véve nem tartozik ebbe a kategóriába, mivel a szervezet myo-inozitol formájában képes szintetizálni, azaz innentől kezdve már nem számít vitaminnak (pseudo-vitamin J)

2.      folsav: mindenki jól ismeri a folsavat, azaz a B9 vitamin, amely nélkülözhetetlen pl. a terhesség első trimeszterében (is). A folsav erősíti az inozitol hatékonyságát, ezért jó ha a 2 hatóanyagot egyszerre fogyasztják.
 

Fogyasztása egyszerű: ez egy por állagú étrend-kiegészítő, melyet vízben (vagy bármilyen más folyadékban) feloldva kell elfogyasztani (enyhén citrus ízű), lehetőség szerint kicsivel étkezés előtt vagy étkezés közben.

Mivel 2 a természetben előforduló hatóanyag van csupán benne, ezért mellékhatása nincsen, nem gyógyszer és nem veszélyes, ugyanakkor CSAK igazoltan inzulin rezisztenciás embereknek ajánlott a fogyasztása! 

A por egy henger alakú tégelyben van és egy adagoló kanál lesz a tégelyben, amivel pontosan ki lehet mérni a napi szükséges mennyiséget.

1 adagolókanálnyi por = 1000 mg inozitol és 100 mcg folsav


Dózisok:

-          Enyhe inzulin rezisztenciánál: napi 2 x fél adagolókanálnyi por vízben feloldva (azaz napi 2x500 mg inozitol és 2x50 mcg folsav)

-          Súlyosabb inzulin rezisztenciánál: napi 2x1 adagolókanálnyi por vízben feloldva (azaz napi 2x1000 mg inozitol és 2x100 mcg folsav)

-          Kifejezetten súlyos inzulin rezisztenciánál: napi 2x2 adagolókanálnyi por vízben feloldva (azaz napi 2x2000 mg inozitol és 2x200 mcg folsav)

 

Ajánlott a dózisok fokozatos felépítése, azaz mindig kezdjünk inkább egy alacsonyabb dózissal és fokozatosan építsük fel!


A maximum bevihető mennyiség igazából hivatalosan nincs meghatározva, mert ezen vízben oldódó természetes vegyületek felezési ideje alacsony, könnyen és gyorsan ürülnek a szervezetből és toxicitásuk  sincsen. De az ismert legnagyobb dózis a napi 12-14 gramm, azaz 12 000 – 14 000 mg. Ez a hatalmas dózis már okozhat emésztőrendszeri diszkomfort érzést.

Termék ismertető:

MYO-INOSITOL - Myo-Inozitol és Folsav por 240 g
Étrend-kiegészítő
Nettó tömeg: (240 g±10%)
Hatóanyag/2 adagolókanál
Név Mennyiség RDA%
Inozitol (myo-inozitol) 2 g **%
Folsav 200 µg 100%

Összetevők: inozitol, folsav, ízesítés: természetes citrom és narancs kivonat

Cukor MENTES!

OÉTI notifikációs szám: 14890/2014.

Hasonló összetételű termék létezik a piacon: Inofolic (olasz gyártmány).

A termék fogyasztói ára: br. 7.590.- Ft

A honlapon szereplő termékek nem gyógyszerek ezért a hivatalos hatósági szabályozásnak megfelelően nem állítjuk hogy a termék betegségek kezelésére megelőzésére és gyógyításra alkalmas.  Az ebből eredő állításokért felelősséget nem vállalunk. A felsorolt élettani hatások és a betegségekkel kapcsolatos információk kizárólag a hatóanyagokra vonatkoznak és nem a termékre. Az információk a fogyasztók általános tájékoztatását és az ismeretterjesztést szolgálják. Nem tekinthetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, nem helyettesíthetik szakember véleményét, a szakemberrel történő személyes megbeszélést. Termékeink használatát ajánlott megbeszélnie kezelőorvosával, szakemberrel. Nem tekinthetők bizonyítéknak a pozitív tapasztalatok, vélemények. Az emberi szervezetre gyakorolt esetleges kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Mivel minden ember szervezete más, ezért eltérően is reagál. A weboldalon szereplő kedvező hatások, pozitív visszajelzések kizárólag a használó fogyasztók véleményei, tapasztalatai alapján kerültek feltüntetésre. Ezen kívül a szakirodalomban publikált orvosok, kutatók, anyagaiból válogattuk össze honlapunk tartalmát.

 
 

 

ProfilképElérhetőség

Nánási Andrea
06-30-639-69-67
nanasiandrea7@gmail.com
Magyar Mónika
06/30-33-55-775
magyar.monika1@gmail.com

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 229538
Hónap: 1313
Nap: 28